INGREDIENTAI: Pagrindui:
450 gramų sausainių (naudojau šokoladinius, tinka kakaviniai)
180 gramų sviesto
Kremui:
600 gramų grietinės, 30% riebumo
3 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto
150 gramų cukraus
75 gramai kvietinių miltų (naudojau "Ekstra" 405D)
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
pagal skonį uogų (mėgstamų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainius susmulkinti iki trupinių. Aš smulkintau elektriniu trintuvu, bet galima ir sudėjus į maišelį gerai sutrupinti kočėlu. Trupintus sausainius sudėti į dubenį.
2.
Sviestą dėti į prikaistuvį, ištirpinti ir supilti į dubenį su sausainių trupiniais. Gerai išmaišyti (turi gautis trupininė masė). Atsidėti tečdalį trupinių.
3.
Apvalios kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi (naudojau 20 cm).
4.
Paruoštą sausainių masę sudėti į dugną ir spaudžiant formuoti dugną bei apie 3 cm kraštus.
5.
Formą su paruoštu pagrindu dėti į šaldytuvą kol bus ruošiamas plikytas kremas.
6.
Į puodą berti cukrų, miltus, išmaišyti. Tuomet įmušti kiaušinius ir konditerine šluotele išmaišyti iki vientisos masės. Sukrėsti grietinę, išmaišyti.
7.
Puodą statyti ant nedidelės kaitros ir nuolat maišant užvirinti (svarbu gerai maišyti nuo dugno, patogiausia - šluotele).
8.
Kremui sutirštėjus, išjungti kaitrą. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
9.
Kremui atvėsus, kambario temperatūros sviestą išplakti su vaniliniu cukrumi iki purumo.
10.
Atvėsusį plikytą grietinės kremą taip pat trumpai išplakti.
11.
Grietinės kremą per kelis kartus sukrėsti į plaktą sviestą, kaskart išplakant iki vientisumo.
12.
Kremą sukrėsti ant sausainių pagrindo, tolygiai paskirstyti. Ant viršaus užberti atsidėtus sausainių trupinius.
13.
Torto formos viršų uždengti maistine plėvele. Tortą dėti į šaldytuvą bent 5-8 valandoms (arba nakčiai), kas sustingtų.
14.
Prieš patiekiant tortą galima papuošti šviežiomis uogomis.